Oppimateriaalit

AINEISTOPAKETTI ALAKOULULAISILLE

Tekijänoikeus suojaa luovaa työtä on TTVK:n ja Lyhdyn (Luovan työn tekijät ja yrittäjät) yhteistyössä tuottama, kouluille maksuton oppimateriaalipaketti tekijänoikeuksista. Aineisto on suunnattu neljäsluokkalaisille, mutta sopii hyvin käsiteltäväksi myös muiden ikäluokkien kanssa. Oppimateriaali on kaksikielinen ja kouluille maksuton, ja sitä voi tilata osoitteesta: http://www.tekijanoikeus.fi/aineistopaketti-alakoululaisille

SARJAKUVAT YLÄASTELAISILLE

Yläkoululaisille on tarjolla kaksi huimaa sarjakuvaseikkailua, Piraattitehtaan arvoitus sekä sen jatko-osa Seikkailu yöjunassa. Jännien tarinoidensa lisäksi molemmat sarjakuvat sisältävät tiiviit tietopaketit tekijänoikeudesta ja piratismista sekä opettajan aineiston. Sarjakuvat ja oppimateriaali ovat maksuttomia, ja sitä voi tilata osoitteista: http://www.tekijanoikeus.fi/sarjakuvat-ylaastelaisille tai http://www.piraattitehdas.fi/.

KOULUVIERAILUT

TTVK järjestää säännöllisiä maksuttomia kouluvierailuja ympäri Suomea. Kouluvierailuiden aikana luovan alan edustaja kertoo oppilaille työstään ja tekijänoikeusasioista yhdessä TTVK:n tai muun tekijänoikeusjärjestön edustajan kanssa. Samassa yhteydessä tuodaan oppilaillet tietoa mm. nettilataamisen riskeistä sekä toisaalta opastetaan oppilaita arvostamaan myös omia oikeuksiaan tekijänä. Luovan alan edustajat elävöittävät esityksiä omalla persoonallisella tyylillään, käyttäen hyödyksi teoksiaan ja kokemuksiaan.

Kouluvierailuista voit lukea lisää osoitteesta: http://www.tekijanoikeus.fi/kouluvierailut

Vierailun pyytäminen koululle onnistuu yllä mainitun linkin kautta tai vaihtoehtoisesti ottamalla yhteyttä TTVK:n toimistoon.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut taloudellisesti edellä mainittujen opetusaineistojen ja kouluvierailuiden tuottamista.