Ajankohtaista

10.09.2009

Tekijänoikeusjärjestöt ja Bookabooka Oy neuvottelupöytään

Tekijänoikeusjärjestöt ja Bookabooka selvittävät yhdessä toimintamallia, joka mahdollistaisi kirjojen vuokraamisen

 

"Tavoitteena on ratkaisu, joka tyydyttää niin lukijoita kuin kirjailijoita ja muita tekijänoikeuksien haltijoita", Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen sanoo.

Tekijänoikeusjärjestöt vaativat viime keväänä Bookabookaa lopettamaan kirjavuokrauksen, koska se niiden mukaan rikkoo tekijänoikeuslakia. Bookabooka tarjoutui maksamaan toistaiseksi kaikki vuokrauksesta saamansa tulot TTVK:n osoittamalle taholle.

Jotta neuvottelut saadaan käyntiin, osapuolet ovat nyt sopineet, että Bookabookan vuokraustoiminnot suljetaan toistaiseksi. Kirjojen ostaminen, myyminen, etsintäkuuluttaminen ja lahjoittaminen onnistuvat kuitenkin entiseen tapaan.

"Pidämme oppi- ja kurssikirjojen kierrätystä myös vuokraamalla niin merkittävänä vaihtoehtona, että kaikki sen mahdolliset esteet kannattaa selvitää", Bookabooka Oy:n toimitusjohtaja Vesa Kaartinen sanoo.

 

www.bookabooka.fi Bookabooka on verkkopalvelu, jossa opiskelijat voivat ostaa, myydä, vuokrata, lainata, lahjoittaa ja etsintäkuuluttaa kirjoja sekä muuta opiskelumateriaalia toisiltaan ja toisilleen.