Ajankohtaista

06.07.2012

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota Sarah’s Secret Chamber -tapauksessa

Turun hovioikeus vahvisti 6.7.2012, että Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden 20.1.2011 antamia ”Sarah’s Secret Chamber” -tuomioita ei muuteta.

Käräjäoikeus tuomitsi viime vuoden tammikuussa 35-vuotiaan helsinkiläisnaisen ja 21-vuotiaan helsinkiläismiehen tekijänoikeusrikoksesta ehdollisiin neljän ja kolmen kuukauden vankeusrangaistuksiin. Tämän lisäksi vastaajat tuomittiin yhteisvastuullisesti maksamaan oikeudenhaltijoille tekijänoikeuslain mukaisia hyvityksiä ja korvauksia yhteensä yli 800 000 euroa.

Tuomitut henkilöt olivat perustaneet ja ylläpitäneet Sarah’s Secret Chamber -nimistä Direct Connect -hubia. Kyseisellä tiedostojenjakopalvelimella oli noin 1600 käyttäjää, joilla oli jaossa yhteensä noin 50 teratavua tiedostoja. Määrä vastaa lähes 750 000 musiikkialbumia.

Vastaajat valittivat käräjäoikeuden tuomioista hovioikeuteen. Turun hovioikeus ei nähnyt kuitenkaan syytä muuttaa käräjäoikeuden antamia tuomiota. Hovioikeuden mukaan tuomitut olivat tietoisia siitä, että heidän perustamaansa ja ylläpitämäänsä DC-hubia käytettiin huomattavassa määrin tekijänoikeudellisesti suojatun aineiston jakamiseen.