Toiminta

TTVK:n toiminta pähkinänkuoressa

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on rekisteröity ja voittoa tavoittelematon yhdistys. Yhdistys tiedottaa tekijänoikeudesta, antaa tekijänoikeudellista koulutusta, tuottaa aiheeseen liittyvää materiaalia sekä valvoo jäsentensä tekijänoikeuksia.

Tiedotus ja koulutus

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry antaa neuvontaa yleisistä tekijänoikeusasioista, julkaisee tekijänoikeudellista tiedotusaineistoa ja tiedottaa ajankohtaisista tekijänoikeutta ja piratismia koskevista aiheista. Lisäksi TTVK antaa tekijänoikeuskoulutusta muun muassa viranomaisille ja oppilaitoksille. Osana Tekijänoikeustietoa koulumaailmaan -hanketta TTVK tarjoaa kouluille oppimateriaalia sekä kouluvierailuja, joissa mukana on luovan alan edustaja.

Kouluvierailuja ja muuta koulutusta voi kysyä TTVK:n toimistosta. Maksuttomat oppimateriaalit ja kouluvierailut ovat tilattavissa TTVK verkkosivuilta.

Valvonta

Useat tekijänoikeuden suojaamat tuotteet ovat haavoittuvia luvattomalle hyödyntämiselle. Sisällöt on helppo ottaa korvauksetta käyttöön ja levittää niitä piraattitallenteina tai ilman oikeudenhaltijoiden lupaa tietoverkoissa. Jottei teosten tekemiseen uhrattu työ ja muu panostus menisi hukkaan, oikeudenhaltijat valvovat oikeuksiaan.

TTVK valvoo valtakirjoin jäsentensä tekijänoikeuksia Suomessa. Valvontatyötä tehdään yhteistyössä oikeudenhaltijoiden ja viranomaisten kanssa fyysisillä markkinoilla sekä internetissä.

Koska tekijänoikeusloukkaukset ovat asianomistajarikoksia, oikeudenhaltijoiden on itse valvottava oikeuksiaan. Viranomaiset eivät puutu oikeudenloukkauksiin ilman oikeudenhaltijan tutkintapyyntöä.

TTVK:n jäsenet

Oppimateriaalin  ja kouluvierailujen tilaus